Suininlahti Brass Quintet esiintyy Apajassa lauantaina 5.6. klo 13-15 – Apaja

Suininlahti Brass Quintet esiintyy Apajassa lauantaina 5.6. klo 13-15

Suininlahti Brass Quintet, tuttavallisemmin SBQ on kuopiolaisten pitkän linjan puhallinmuusikoiden muodostama vaskiyhtye.  Soittajien kotisatamana toimii Kalakukko-orkesterit ry ja etenkin Kalakukko Wind Band-puhallinorkesteri.

Vaskikvintetti on perinteinen mannermainen vaskisoittimista muodostunut viiden soittajan pienkokoonpano, jonka instrumentteina ovat 1.- ja 2. trumpetti tai kornetti, käyrätorvi, pasuuna ja tuuba. Kvintetille on maailmalla sovitettu paljon erilaista musiikkia, koska kokoonpanon pehmeä perussoundi sopii monenlaiseen ohjelmistoon, niin klassiseen kuin kevyempäänkin musiikkiin.

Suininlahti Brass Quintet’in ensiesiintyminen tapahtui Siilinjärven Toivalassa, Suininlahden koulussa joulukuussa 2019. Koulu on toiminut myös kokoonpanon harjoitusluolana. Kesällä 2020 bändi järjesti yllätyksellisiä pop-up-puistokonsertteja eri puolilla Kuopiota. Koronarajoitusten vuoksi SBQ oli toivottu vieras striimattujen sanajumalanpalvelusten avustajana niin Kuopiossa kuin Siilinjärvelläkin. Kesällä 2021 ohjelmisto vaihtuu swengaavaan musiikkiin ja hyvällä tuurilla bändin saattaa bongata jossakin aurinkoisessa puistossa jazzahtavan ohjelmistonsa parissa.

SBQ:ssa soittavat Mikko Heimonen, Jesse- Joonas Kemppainen ja Ilpo Kemppainen trumpetti, Tomi-Pekka Tuomainen käyrätorvi, Seppo Kokko pasuuna ja Olavi Hiltunen tuuba. Lyömäsoittajina vierailevat tarpeen mukaan Kai Seppänen ja Vesa Kauhanen.